2006.03

Ezt a robit is "bizniszre" vettem. Hát mit mondjak elég lutri volt, mert az eladó elmondás szerint "csak egy dugó és gyűrű kell bele, új hengert adok hozzá, csak összerakod és kész is". Már akkor gyanúsnak kellett volna lennie a dolognak, hogy nem lesz ez ilyen egyszerű dolog, hiszen az eladónál zsák számra álltak az eladó motorok és látszólag javítással is foglalkozott. Hát igen, utólag áll össze a mozaik, miért volt ilyen olcsó :)

A kapott henger valóban új volt és amíg meg nem próbáltam a helyére illeszteni teljesen passzosnak is tűnt... hát nem volt az, nagyon nem. A hengertalp kiképzése azonos volt, a henger magassága is stimmelt és a hengerfej is összepasszolt, a gond az volt, hogy a henger szoknyája ami belelóg a blokkba vastagabb volt és a hengerfej csavarok sem voltak méreten. Ilyenkor normális ember feladja vagy vastag pénzért vesz egy másik hengert. Itt ez nem volt opció, mert egy új henger megöli a költségvesztést. Egy jó ismerősöm révén, álványos fúrón és maró szárakkal helyre igazítottuk a tőcsavarok helyét, majd eszterga gépen megszedtük a henger persely külső részét, hogy beférjen a blokkba. A munka elég pontosan sikerült, szépen összerakható lett a cucc.  Kapott új dugó szettet a masina. Sajnos a főtengely is hibás volt, az alsó tűgörgő kosár össze volt törve, szerencsére meg volt a gépműhelyes ember, aki olcsón széthúzza a főtengely sonkákat. Megmértük a méreteket és 1000Ft kölüli összegért kaptam is új tűgörgőt. Jó lett ez is. Nem volt könnyű menet, de összeállt és nem is került sokba, csak a rengeteg ráfektetett munka, szívás. Így utólag leírva már olyan egyszerűnek tűnik... :)

Festés rendben volt, csak alapos polírozás kellett a fény feltámasztáshoz. Haszon meglett, de közel sem annyi, mint amennyi a ráfketett munka volt. Megint csak azt mondhatom, hogy ez is csak arra volt jó, hogy tapasztalatot szereztem és feltámasztottam egy mocit :)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommodore.blog.hu/api/trackback/id/tr122122813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása