Pollenszűrő csere, ingadozó alapjárat orvoslása, motormosás.

Sok hozzáfűzni való nincs a fenti dolgokhoz, kivéve az ingadozó alapjárat problémája. Erről pár szó:

A tünet 700 és 1200 között ingadozó fordulatszám alapjáraton. Elég idegesítő egy jelenség. Szerelő és alkatrész boltos látatlanban is drága javítást vizionált, komplett alapjárati léptető motor cserét. Nem eszik azt olyan forrón :) Ha már úgyis motortér tisztítást tervezünk, akkor egy kis bontás is belefér. Meg is lett a hiba. A pillangószelep pereméhez idővel odarakódott korom eltömte a levegő útját, így nyugalmi helyzetben lefolytotta a motort, amit az elektronika egy kis "gázfröccsel" próbált kompenzálni. Ennek eredménye egy folyamatos hullámzás volt. A megoldás egy alapos tisztítás. Nem ismeretlen ez a tünet más gyártók tipusainál sem, szerencsére 166-on rutin feladat a szétszedés és a tisztítás - kárt nem igazán tud az ember csinálni. Megjegyzem az előző tulaj (vagy kereskedés) érdekes módon próbált ideiglenes megoldást nyújtani a fent említett problémára, a gázbowdenen feszítettek annyit, hogy elengedett pedálnál is feszüljön és ne engedje vissza a nyugalmi végállást beállító csavarra, pedig ezzel az állító csavarral, talán stabilabb eredményt értek volna el... na mind1, egyik megoldás sem helyettesíti a tisztítást. Láss csodát, tisztítás,összerakás után gyönyörűen kisimult az alapjárat.

Pollenszűrő cserére tényleg nem fecsérelek szót, de aki motormosásba kezd, annak azt tanácsolom, hogy a gyertyák/trafók környékével csak csínnyán. Eleve a burkolat eltakarja, így nem kell hogy csillogjon. Ugyanez igaz vezérlő elektronikák környékére is.

Pár kép, hogy teljen a lap:)

A bejegyzés trackback címe:

https://tommodore.blog.hu/api/trackback/id/tr822211321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása