Nem egy világszám minőségű zenehallgatás, de árához képest mindenképpen jó, ugyanis 3000Ft volt Euronics-ban, ráadásul nem is a legalapabb cucc: távirányítós. Egy bajom volt vele, hogy szerintem idétlen ahogy "mered" ki a műszerfalból, arról nem is beszélve, hogy a pendrive-ot is ebbe kell dugni, szóval így aztán pláne idétlen "ágas-bogas" kinézetű izé volt eredeti állapotában használva.

Akinek van lehetősége a gyári helyre mp3-as fejegységet rakni, nem opció egy ilyen megoldás, de 166-osban a zene és minden egyéb funkció a fűtéstől a navigációig egy központi egységen keresztül kezelhető. 166 tulajoknak is van megoldás CD-tár helyére köthető, kényelmesen vezérelhető mp3 lejátsó "személyében", de ára kicsit borsos és nincs is benne semmi kihívás, csak bedugod és jó is:)

Én inkább egy műszerfal mögé elrejetett FM transmitter mellett döntöttem (a már korábban post-olt USB-s DIVX letszó mellé, mivel annak vezetés közben nehézkes a kezelése). A 3 fő funkciót (play/pause , vissza , előre) vezérlő gombokat kivezettem kis mikrokapcsolókkal, amiket a műszerfal nem használt gombjai mögé illesztettem (funkcióhoz nem kötött vak gombok). Ehhez persze kellett az is, hogy legyen funkció nélküli gomb. Az én autóm nem automata váltós és ASR sincs benne, így volt 2 szabad gomb.

A transmitter elektronikáját egy villanyszerelési boltban beszerezhető kisméretű műanyag dobozba tettem, a kapcsolók, táp és az USB aljzat vezetékeit pedig onnan vezettem ki. A ki-be kapcsolót akár ki is lehet spórolni, ha valaki egyenesen a szivargyújtóra köti, mert az nem kap áramot, csak ha bent van a kulcs (nem kell gyújtás), legalábbis Alfa 166-ban így van. Én inkább beiktattam egy kapcsolót is. Az USB aljzatot és a ki-be kapcsolót a szivargyújtóba építettem - maradandó átalakítás nélkül, szóval az autót nem kellett barmolni :)

Hát ennyi.

 

Ja és pár kép:

A bejegyzés trackback címe:

https://tommodore.blog.hu/api/trackback/id/tr572179967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor166 2012.01.28. 05:46:14

üdv! az én bajom csak annyi hogy nem tudok dvd lejátszót zsugorítani.már a scart megvan működik asztali dvd lejátszóval, csak nem vagyok műszerész./bár mindent én szereltem./ sajnos a képek nem jelennek meg hogy puskázzak. nem lehet megoldani hogy kompozit jel menjen az ics-be.nincsen valami szin keverő kütyü? sokkal egyszerűbb lenne az életem egy kis hdd playerrel. ha valaki tudna valami megoldást a bajaimra kérem írjon!!
süti beállítások módosítása